Украинският Съвет за национална сигурност отрече информация на в. "Ню

...
Украинският Съвет за национална сигурност отрече информация на в. "Ню
Коментари Харесай

Украйна отрича, че е доставяла ракетни двигатели на Северна Корея

Украинският Съвет за национална сигурност отхвърли информация на в. "Ню Йорк таймс ", че украински цех е продавал ракетни мотори на Северна Корея, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Украйна в никакъв случай не е доставяла ракетни мотори или друга ракетна технология на Северна Корея ", се споделя в изказване на секретаря на съвета Олександър Турчинов. "Смятаме, че тази антиукраинска акция е била задействана от съветските секрети служби, с цел да прикрият тяхното присъединяване в севернокорейската ракетна и нуклеарна стратегия ", добави той.

"Ню Йорк таймс " заяви, че украинската държавна компания "Южмаш " е изпаднала "в затруднено финансово състояние " след свалянето на украинския проруски президент преди три години, тъй като "руснаците са анулирали закупуване на технологии за модернизиране на нуклеарния си флот ".

"Според специалисти този цех е най-вероятният източник на моторите, които през юли са били употребявани за двата теста на междуконтинентални балистични ракети, които за пръв път демонстрираха, че Северна Корея има нужния обсег да заплаши американски градове ", се споделя още в публикацията на в. "Ню Йорк таймс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР