Украинският производител на самолети Антонов възнамерява през 2019 година да

...
Украинският производител на самолети Антонов възнамерява през 2019 година да
Коментари Харесай

Уĸpaйнa възoбнoвявa пpoизвoдcтвoтo нa caмoлeти Aн-124 Pycлaн

Украинският производител на самолети " Антонов " има намерение през 2019 година да възобнови производството на тежките транспортни самолети Ан-124 " Руслан ", отказвайки се от съветските комплектуващи елементи.

Това съобщи в телевизионно изявление първият заместител общоприет шеф на " Укроборонпром ", Сергий Омелченко.

" Въпросът за замяната на комплектуващите елементи, които съществуваха в този аероплан е много изострен за нашето предпириятие " Антонов ". И в този момент интензивно си сътрудничим в това направление с няколко интернационалните компании ", отбелязва Омелченко, представен от rns.online.

По неговите думи, в случай че не се откри подмяна на съветските елементи и елементи, да се създава този аероплан без присъединяване на Русия е невероятно.

Омелченко прибавя, че сега изцяло се преработва цялата електроника, употребена в Ан-124.Зам.-директорът на държавния боен тръст показва, че тя би трябвало да бъде дефинитивно призната от инженерната група и конструкторите на " Антонов " през тази година. След това ще стартира монтажът на първият аероплан, в който няма да има никакви съветски комплектуващи произведения.

Ан-124 " Руслан " е тежък транспортен аероплан, разработка на конструкторското бюро " Антонов " във Киев. Неговото произвеждане се приключва през 2004 година.

През юни 2018 година вицепрезидентът по транспортната авиация на съветския ОАК, общоприет шеф на ПАО " Ил ", Алексей Рогозин съобщи, че произвеждане на самолетите Ан-124 " Руслан " може да се възобнови. През ноември м.г. Рогозин заяви, че авиоконцерна " Илюшин " е почнал създаването на аероплан, който да размени Ан-124 " Руслан "./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР