Украинският президент Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че основното условие

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че основното условие
Коментари Харесай

Зеленски назова основното условие за мир между Украйна и Русия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във видеообръщение, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

" В противоположен случай украинският народ няма да одобри никакво съглашение ", акцентира Зеленски.

Във видеообръщението си той споделя, че въоръжените сили на Украйна отблъскват настъплението на съветските войски в Донбас, покрай Харков и Киев.

" Нашите храбри войски нанасят смъртоносни удари на окупаторите и ясно изясняват на съветската страна, че е належащо да се договаря допустимо най-скоро. Шестнадесет хиляди окупатори към този момент са унищожени в Украйна. За какво? За какво са умрели? Какво им дава тя? Разговорът би трябвало да е сериозен. Суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна би трябвало да бъдат възобновени ", прибавя украинският президент, представен от " Нова ".

Зеленски акцентира, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и че изискванията на договарянията с Русия би трябвало да бъдат обективни и украинският народ няма да одобри други.

Припомняме, че през вчерашния ден ( 24 март) турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкри, че Русия и Украйна са съумели да реализират договореност по четири от общо шест глави, по които се водят договаряния.

По думите на Ердоган една от тези глави се отнася по-специално до участието на Украйна в НАТО. Друга касае признаването на съветския за формален език в Украйна, уточни той.

" Друга тематика е въпросът за разоръжаването. Естествено, Украйна е страна, т.е. не става дума да одобри разоръжаване от А до Я. Но този въпрос също не е неразгадаем. Украинската страна съобщи, че и там може да бъдат направени избрани отстъпки ", уточни турският президент.

Четвъртият въпрос, по който съгласно Ердоган има единодушие от Киев, е въпросът за груповата защита. " Но, несъмнено, Украйна не е по този начин спокойна що се отнася до въпросите за Крим и Донбас ", добави той.

Според Ердоган изявлението на украинския президент Володимир Зеленски за нуждата от референдум за компромисите, които Украйна може да реализира с Русия, с цел да бъде прекъсната войната, демонстрира " мъдро водачество ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР