Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение, че
Коментари Харесай

Зеленски: Използването на ирански дронове е политически и военен банкрут за Кремъл

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вечерното си послание, че потреблението ирански безпилотни апарати от съветските окупатори при нападенията против страната му демонстрира " военния и политически фалит " на Кремъл.

" Самият факт, че Русия се обръща към Иран с молба за такава помощ, е самопризнание на Кремъл за неговия боен и политически фалит. Десетилетия наред те харчеха милиарди долари за своя военно-промишлен комплекс и в последна сметка стигнаха до такава степен, че молят  Тегеран за много елементарни дронове и ракети. " - съобщи Зеленски, представен от Униан. 

По думите му, това няма да помогне стратегически на Кремъл, а единствено в допълнение ще потвърди на света, че " Русия, по пътя към своята загуба, се пробва да въвлече в терора своите съдружници “.

" Непременно ще осигурим съответната интернационална реакция против това. Но в този момент на тактическо равнище терористите към момента може да имат избрани очаквания поради иранските дронове, някакви сметки, нови илюзии – всичко това ще се провали, както и предходните им сметки. Тези 237 дни от войната потвърждават, че сме  способни да намерим отговор на всевъзможни закани, в случай че действаме дружно – всички украинци и всички нации от свободния свят. " – акцентира Зеленски.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР