Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за CNN, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за CNN, че
Коментари Харесай

И Зеленски призна: Падането на Бахмут открива нови възможности пред руската агресия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в изявление за CNN, че в случай че съветските войски завладяват Бахмут , това ще им отвори пътя към основни градове в Източна Украйна.

" За нас това е въпрос на тактичност ", сподели Зеленски, който съобщи, че военното управление на Украйна е единомислещо в мнението си, че Бахмут би трябвало да продължи да бъде защитаван макар непрекъснатите офанзиви на съветските войски.

" Ние разбираме, че след Бахмут те могат да продължат, могат да отидат до Краматорск, до Славянск , след Бахмут пътят към други украински градове в донецкото направление ще бъде отворен ", сподели Зеленски посредством видеовръзка от Киев в извънредно изявление с водещия на CNN Улф Блицър. -

Ето за какво нашите момчета стоят на позициите си там . "

През последните седмици ЧВК " Вагнер " и съветските наемници непрестанно нападат в и към покрайнините на Бахмут, пробвайки се да обкръжат града, само че украинските войски не престават да оказват упорита опозиция.
 До 30 000 са съветските жертви в Бахмут
До 30 000 са съветските жертви в Бахмут

Този дребен административен град в Донбас към този момент е пустота от разрушени здания

Защитавайки решението си да пази Бахмут до дъно, украинският президент съобщи, че съгласно него Русия мощно се нуждае от извоюване на най-малко дребна победа , даже това да значи заличаване на града и останалите поданици в него.

Според Зеленски тази победа би помогнала да се активизира съветското общество и да му се покаже с каква мощна войска разполага, а задачата на Украйна в Бахмут е да попречи на Русия да направи това.
 Шойгу: Превземането на Бахмут отваря вратите за нови офанзиви
Шойгу: Превземането на Бахмут отваря вратите за нови офанзиви

Руските сили водят интензивна акция от месеци за завладяването на града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР