Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред Си Ен Ен, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред Си Ен Ен, че
Коментари Харесай

Зеленски: Самолети F-16 може да донесат победата на Украйна, нужни са ни спешно

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред Си Ен Ен, че е доста признателен за визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Украйна предишния месец.

" Това е значим сигнал към целия свят, че Съединени американски щати ни поддържат. И мисля, че Съединени американски щати имат вяра, че ще победим ", сподели Зеленски.

Той разяснява и въпроса дали Съединени американски щати ще изпратят на Украйна изтребители F-16, с цел да оказват помощ в борбата за надзор на небето: " Въпросът с изтребителите е сложен. Очакваме да бъде взето това решение. "

" Наистина се нуждаем от това и в действителност молим към президента, че могат да стартират да образоват украински водачи, а президентът Байдън ми сподели, че ще се работи по въпроса... Вярвам, че Съединени американски щати ще ни дадат опция да защитим небето си. " - сподели Зеленски.

Запитан дали доставката на западни самолети ще способства за триумфа на Украйна във войната, Зеленски отговори: " Това е доста значимо. Да, считаме, че е по този начин. "

Припомняйки си полемиката с Байдън за изтребителите, Зеленски означи, че Байдън и неговите помощници са считали, че сега те " не са нужни ".

" А аз споделих - не, тези самолети са ни нужни ", продължи Зеленски.

" Това, което изтребителите могат да създадат - те могат да ни оказват помощ да се защитим. Ето за какво се нуждаем от тях незабавно. " - добави той.

Съединени американски щати работят с украински водачи в Съединените щати, с цел да дефинират какъв брой време ще отнеме образованието им за пилотиране на изтребители F-16, заяви Си Ен Ен, базирайки се на три източника.

В момента двама украински водачи се намират във военна база в Съединени американски щати, където се ревизират уменията им в летателни симулатори, с цел да се види какъв брой време ще им е належащо, с цел да се научат да ръководят разнообразни американски военни самолети, в това число F-16.

Американският боен чиновник добави, че " няма настояща информация по отношение на F-16 за Украйна " и няма непосредствени проекти за увеличение на броя на украинските водачи в Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР