Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред депутати в шведския парламент

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред депутати в шведския парламент
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна заслужава да е пълноправен член на ЕС

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред депутати в шведския парламент през днешния ден, че страната му заслужава да е пълновръстен член на Европейския съюз, седмици откакто той и държавното управление му публично подадоха молба за вероятно участие в блока. Освен това прикани водачите на НАТО „ в никакъв случай още веднъж “ да не споделят, че армията на Украйна не се вписва в стандартите на Алианса.

„ Не се борим единствено за хората на Украйна, само че за сигурността на Европа и показахме, че заслужаваме да сме пълновръстен член на Европейски Съюз “, е споделил Зеленски съгласно „ Гардиън “ по време на днешното включване посредством видеоконферентна връзка. През последните седмици президентът изнесе речи пред депутати в редица страни, в това число Германия, Канада и Съединени американски щати.

One month after Russias invasion Pres adresses the Swedish Parliament.Grateful for support to both hum and military. asks to increase sanctions.After the war Zelenskiy hopes for support in the reconstruction of UKR.
— Amb Veronika Wand-Danielsson (@AmbVWD)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР