Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в
Коментари Харесай

Зеленски: Путин е хищник, който не се задоволява с замразени продукти

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на срещата на върха в Давос, че съветският президент Владимир Путин ще продължи нашествието си в Украйна, даже в случай че боевете на разрасналия се фронт спрат, съобщи Агенция Франс Прес.

" След 2014 година имаше опити за заледяване на войната в Донбас. Имаше доста авторитетни гаранти, канцлерът на Германия, президентът на Франция. Но Путин е див звяр, който не се задоволява със замразени артикули ", разяснява метафорично украинският президент.

В Давос Зеленски се срещна с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Давос. По време на диалога той го осведоми за масираните съветски офанзиви и посочи значимостта от укрепването на противовъздушната защита на Украйна, оповестиха от пресслужбата на украинския държавен глава, представена от организация Укринформ и Дарик.

В нещо се показва още, че двамата са отбелязали смисъла на подписаното двустранно съглашение за съдействие в областта на сигурността сред Киев и Лондон в границите на Съвместната декларация за поддръжка на Украйна на Г-7, призната на последната среща на върха на НАТО във Вилнюс.

Освен това Зеленски е показал, че се работи за подписването на сходни документи и с други сътрудници, и е подчертал значимостта от незабавно сключване на сходни съглашения, които да работят до приемането на Украйна в НАТО.

По време на срещата Зеленски е благодарил на Столтенберг за решителната поддръжка на НАТО в битката против съветската инвазия. А също по този начин саобсъдили и подготовката за идната среща на върха на Алианса във Вашингтон. Украинският президент споделя, че Украйна чака вземането на решения, които да я приближат до участие в НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР