Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Западът не е

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Западът не е
Коментари Харесай

Зеленски: Западът не изпълни обещанията си да защити Украйна от руските бомбардировки

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че Западът не е извършил обещанията си да отбрани Украйна от съветските бомбардировки, съобщи Франс прес.

" Тринадесет дни слушаме обещания. Тринадесет дни ни споделят, че ще ни оказват помощ в небето, че ще ни дадат самолети, че ще ни ги доставят ", декларира украинският президент във видеообръщение, оповестено в Телеграм.

" Отговорността за протичащото се е и на тези на Запад, които от 13 дни не могат да вземат решение. Отговорността е на тези, които не подсигуряваха сигурността на украинското небе от съветските убийци ", продължава украинският президент.

Зеленски настоя за неразрешена за полети зона над Украйна - алтернатива, която беше изрично отхвърлена от Съединени американски щати и НАТО.

В събота съветският президент Владимир Путин предизвести, че ще преглежда въвеждането на такава зона " като присъединяване във въоръжения спор " в Украйна.

Зеленски в това време заяви, че дете е умряло от обезводняване в Мариупол, където от дни няма вода, електричество и отопление, съобщи Ройтерс. Агенцията акцентира, че новината за гибелта на детето не е доказана от самостоятелен източник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР