Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че е решил да

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че е решил да
Коментари Харесай

Зеленски затвори границите за украинците, които не са се върнали в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че е решил да затвори границите за всичка украинци, които не съумеят до 27 март да се върнат в родината си, съобщи ТАСС.

``
реклама

" След края на утрешния ден ще бъде затворена държавната граница и преустановен всевъзможен пътнически превоз ", съобщи украинският президент в телевизионно послание.

Зеленски подсети, че преди две седмици е призовал жителите незабавно да се завърнат в Украйна. По думите му болшинството е направило това независимо, а други повече от 80 000 украинци, бяха върнати вкъщи със самолети, влакове и рейсове, предава Българска телеграфна агенция. 

" Днес към този момент нямаме време да чакаме. Изправени сме пред сложен избор сред жителите, които към момента са в чужбина и сигурността на 40 милиона жители в страната. Наш дълг е като страна да се грижим за всеки украинец ", акцентира Зеленски.

По думите му за тези, които не съумеят да се завърнат в околните два дни, ще се погрижат украинските посолства и сдружения в чужбина.

" Никой няма да не помни нито един украинец, който остане в чужбина. Постепенно ще ви връщаме от чужбина, само че като отчитаме епидемиологичната конюнктура на мястото на пребиваването ви, а също по този начин равнището на обезпечаване с нужните средства и готовността на здравната система за вашата наложителна карантина ", увери Зеленски.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР