Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му заслужава да

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му заслужава да
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна заслужава да започне преговори за ЕС тази година

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че страната му заслужава да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз тази година. Само по този метод тя може дейно да се отбрани против общия зложелател – Русия.

 
Постигнахме някои доста значими взаимни разбирателства в границите на договарянията с ръководителя на Европейска комисия и членовете на Колегиума на комисарите. Само дружно Украйна и мощен Европейски съюз могат да защитят живота, който ценим. Че Украйна се нуждае от непрекъсната и цялостна поддръжка в отбраната си против Русия. По-нататъшната ни интеграция би трябвало да даде сила и мотивация на нашите жители да се борят против всички спънки и закани. Вярвам, че Украйна заслужава да стартира договаряния в участие в Европейски Съюз тази година.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Зеленски беседва в четвъртък с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Киев, като двете страни са обрисували стратегическата рамка на преговорния развой. В петък стартира среща на върха ЕС-Украйна, на която ще бъдат разисквани стъпките в преговорния развой и нужните промени.

Украинският водач посочи, че Русия към момента има запаси да предприеме офанзивни дейности на разнообразни фронтове.

 
Няма да оставим нито едно нападателно деяние на окупатора без отговор. Врагът е на характерен стадий, когато стратегическото проваляне на Русия е към този момент ясно. Но тактически те към момента имат запас да опитат настъпателни дейности. Търсят разновидности да трансформират хода на войната, пробват се да слагат капацитета на всички територии, които към момента управляват, в услуга на своята експанзия.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

В последните дни с интензивни обстрели по разнообразни цели съветските сили настъпват в разнообразни посоки в Донецка област, като част от настъплението са удари по обекти на гражданската инфраструктура.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР