Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Съветът за национална сигурност

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Съветът за национална сигурност
Коментари Харесай

Зеленски забрани на министри и чиновници почивки в чужбина

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Съветът за национална сигурност и защита е взел кардинално решение за възбрана за пътуването на публични лица в чужбина. Тя се отнася за всички чиновници на централното държавно управление и на различни други равнища на локалните управляващи.

" Това се отнася за чиновниците на реда, народните представители, прокурорите и всички, които би трябвало да работят за страната и в страната. Ако желаят да си починат в този момент, ще си починат отвън държавната работа. Служителите към този момент няма да имат право да пътуват в чужбина за отмора или с друга недържавна цел ", съобщи президентът във вечерно послание.

Този седмица президентът ще разгласи основни решения
Съгласно решението по време на готовност и военно състояние държавните чиновници могат да пътуват отвън Украйна единствено в командировка. Отбелязва се, че кабинетът на министрите би трябвало да промени наредбите за прекосяване на държавната граница в границите на пет дни.

Зеленски не назова имена, само че украинските медии оповестиха, че заместник-главният прокурор Олексий Симоненко е отишъл на отмора в Испания - в колата на украински предприемач - в навечерието на Нова година. Новинарската организация УНИАН заяви, че той към този момент е бил помолен да напише писмо за оставка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР