Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили се опитват

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили се опитват
Коментари Харесай

Зеленски: Руските сили натискат в Донбас, ситуацията на фронта е тежка

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветските сили се пробват да настъпят в региона на Донбас и Харков.

Във вечерното си видеообръщение той означи, че обстановката на фронтовата линия остава сложна.

" Ситуацията на фронта е тежка. Въпреки извънредно огромните загуби, окупаторите не престават да се пробват да настъпят в региона на Донецк, да се укрепят в региона на Луганск, да пробият в региона на Харков, те възнамеряват нещо на юг ", предизвести украинският водач.

Той посочи, че Русия е " пропиляла " войските си в Донецк, припомняйки обстоятелството, че съветските сили към момента не са завладяли региона макар прогнозите, че ще се укрепи в региона преди зимата.

" Те споделиха, че ще завладяват Донецка област напролет, лятото, есента... Зимата стартира още тази седмица ", акцентира Зеленски и добави, че там Москва губи " стотици мобилизирани и наемници всекидневно ".

Наскоро той допусна, че Русия може да нанесе нови ракетни удари по Украйна през идващите дни и предизвести военните сили и жителите да бъдат готови за сложна обстановка.

Източният район Донбас в Украйна обгръща областите Луганск и Донецк, където от месеци се водят яростни боеве сред украинските и съветските сили. Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че " би трябвало да сме готови за повече бежанци към останалата част на Европа ".

Той посочи, че напорът от бежанци е поради " умишлената офанзива на Русия против сериозни услуги, отопление, електричество, вода и газ " в Украйна.

" Русия употребява брутални офанзиви с ракети и дронове, с цел да остави Украйна на студено и мрачно тази зима. Президентът Путин се пробва да употребява зимата като оръжие, да принуди украинците да измръзнат или да избягат ", акцентира Столтенберг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР