Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия иска да използва

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия иска да използва
Коментари Харесай

Зеленски: Русия иска да използва Коледа като прикритие, за да спре напредването ни

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия желае да употребява препоръчаното от нея коледно помирение като прикритие, с цел да се опита да спре напредването на украинските сили в източната част на Донбас, съобщи Ройтерс.

“Сега те желаят да употребяват Коледа като прикритие, въпреки и за малко, с цел да спрат напредването на нашите момчета в Донбас и да докарат съоръжение, муниции и мобилизирани военни по-близо до нашите позиции, ” съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение, като този път говореше на съветски, а не на украински език.

“Какво ще им донесе това? Само следващото нарастване на общите им загуби ”, добави украинският президент, Войната “ще завърши или когато вашите бойци се изтеглят, или когато ние ги изхвърлим. ”

По-рано в четвъртък сходна позиция изрази и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Според него заповедта на съветския водач Владимир Путин за двудневно православно коледно помирение в Украйна е просто опит да “поеме глътка въздух ” за своите военни дейности.

“Той беше подготвен да бомбардира лечебни заведения, детски градини и църкви на 25 декември и на Нова година ”, сподели Байдън,: “Мисля, че той се пробва да поеме малко О2. ”

Съединени американски щати и Германия оповестиха в четвъртък нова самодейност з доставяне на украинската войска с бойни машини на пехотата.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР