Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че очаква Русия да засили

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че очаква Русия да засили
Коментари Харесай

Зеленски: Започва историческа седмица за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че чака Русия да ускори офанзивите си против страната му. През тази седмица на среща на върха Европейски Съюз ще разиска дали да поддържа кандидатурата на Украйна за участие.

Според Володимир Зеленски Русия ще ускори офанзивите си освен против Украйна. Във видеообръщението си тази нощ Зеленски акцентира, че за страната му стартира историческа седмица.

" Мисля, че за всички е явно, че от 1991 година са малко съдбоносните решения за Украйна, като това, което чакаме. И съм убеден, че единствено позитивното решение е в полза на цяла Европа. Очевидно би трябвало да чакаме по-голяма враждебна интензивност от Русия - целеустремено и демонстративно. Точно тази седмица. Не единствено против Украйна, само че и против други европейски страни. Ние се приготвяме. Готови сме! "

Украинският президент сподели още, че Русия струпва сили в Харковското направление, в Запорожска област.Продължават също яростните боеве и в Донбас, където по думите му съветската войска употребява максимален брой артилерия.

По-рано украинските въоръжени сили оповестиха, че са отблъснали офанзиви на съветските войски, които са се пробвали да завземат южните подстъпи на градовете Лисичанск и Северодонецк. В самия Лисичанск има доста опустошения, а по-голямата част от Северодонецк е в съветски ръце.

Губернаторът на Луганск Сергий Гайдай съобщи, че сраженията вършат евакуацията от града невъзможна.

Междувременно Русия заяви, че е превзела село покрай Северодонецк.

Според английското министерство на защитата Русия и Украйна не престават тежките бомбардировки към индустриалния град " с дребна смяна на фронтовата линия. "

В Харков, северозападно от Луганск, съветското министерство на защитата съобщи, че неговите ракети " Искандер " са унищожили оръжия, неотдавна доставени от западни страни.

В Южна Украйна западните оръжия помогнаха на украинските сили да напреднат на 10 км към окупирания от Русия Мелитопол, заяви кметът на града в Телеграм.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР