Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че мирните преговори с Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че мирните преговори с Русия
Коментари Харесай

В обсадения Мариупол 100 000 души живеят нечовешки - без вода, храна, под постоянен обстрел

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че мирните договаряния с Русия за преустановяване на продължаващата към този момент месец война са били сложни и от време на време конфронтационни, само че добави, че "стъпка по стъпка се придвижваме напред ", заяви Ройтерс.

Във видеообръщението си Зеленски сподели също, че 100 000 души живеят в обсадения град Мариупол при безчовечен условия, без храна, вода и медикаменти.

Въпреки че съветските и украинските договарящи беседват постоянно, и двете страни настояват, че всяка договорка е надалеч.

"Продължаваме да работим на разнообразни равнища, с цел да насърчим Русия да се придвижи към мир... Украинските представители вземат участие в договарянията, които се организират на практика всеки ден. Те са доста сложни, от време на време конфронтационни ", сподели Зеленски. "Но малко по малко се движим напред. "

Той също по този начин упрекна съветските сили, които нападат Мариупол, че осуетяват опитите за евакуация на цивилни от града.

"Към днешна дата в града има към 100 000 души в безчовечен условия, изцяло блокирани, без храна, без вода, без медикаменти, подложени на непрекъснат обстрел, непрекъснати бомбардировки ", сподели той.

По-рано през вчерашния ден стана известно, че проруските сепаратисти са спрели филантропичен ескорт близо до обсадения пристанищен град Мариупол. Това заяви почитан чиновник в Киев, представен от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бойци от самопровъзгласилата се Донецка национална република са взели "за заложници " няколко чиновници на украинската гражданска защита в Манхуш, на 10 км западно от Мариупол, съобщи по украинската телевизия вицепремиерката Ирина Верешчук.

Задържаните хора са управлявали рейсове, с които е трябвало да бъдат евакуирани цивилни от Мариупол, сподели Верешчук.

Маршрутът за евакуация е бил координиран с Международния червен кръст.

Руското министерство на защитата съобщи, че над 68 000 цивилни са били евакуирани от Мариупол, ситуиран в Донецка област, без помощта на Киев. Тези хора в този момент се намират "в цялостна сигурност под отбраната на Руската федерация ", обявиха от министерството.

Киев обаче упреква Москва, че срещу волята им е докарала в Русия изключително дами и деца от домовете им в Донецка и Луганска област. Според представител на украинския парламент тези хора са настанени в съветски лагери покрай границата и им били отнети телефоните и документите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР