Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че лидерът на Гвинея-Бисау Умару

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че лидерът на Гвинея-Бисау Умару
Коментари Харесай

Зеленски: Русия с нищо не показва, че иска да разговаря с нас

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че водачът на Гвинея-Бисау Умару Сисоку Ембало, който дойде в Киев след диалози в Кремъл, му е предал обръщение от съветските управляващи, заяви Би Би Си.

" Що се отнася до сигналите от съветска страна. Г-н президентът на Гвинея-Бисау ги съобщи.

Той съобщи, че Русия желае да строи мостове. Показах на господин ръководителя по-подробно какво се случва.

Казах, че с цел да има мостове сред тези или тези страни, инфраструктурата не би трябвало да се взривява в една от тях. Тогава ми се коства, че можем да приказваме за нещо в бъдеще. Вторият въпрос е с кого да разговаряте.

Вторият въпрос е, че Русия споделя, че би трябвало да деблокираме връзките си. Да стартираме да отблокираме най-малко нашето Черно море ", цитират украинските медии думите на Зеленски, съобщи news.bg.

Украинският държавен глава също по този начин означи, че всички се опасяват от нуклеарна опасност, и по-специално в последно време всички приказват за някаква " мръсна бомба ".

" Цялата тази изразителност идва от Руската федерация. Заплахата е точно от тях и то против наша територия. Те са окупирали атомната ни електроцентрала. Те заплашват да окупират и взривят водноелектрическата централа ", споделя Зеленски.

Във връзка с това той акцентира, че с цел да се води разговор, е належащо една страна да зачита другата страна и нейната териториална целокупност, суверенитет и граници.

" Мисля, че всичко стартира от такива простички фундаментални неща... към този момент всичко това не е налице и желанието на съветския президент да приказва, съгласно мен, не е нищо повече от планувана изразителност, която би трябвало да работи за вътрешната му публика и за аудиторията на тези страни, които към момента не са изолирали политиката сред своята страна и страната, наречена Русия ", акцентира Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР