Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът в Донбас може

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът в Донбас може
Коментари Харесай

Засега не се планира среща между Зеленски и Путин

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че спорът в Донбас може да се разисква в два формата - на съвещание на " нормандската четворка " и на персонална среща сред него и съветския държавен глава Владимир Путин, каквато обаче към този момент не се възнамерява, съобщи ТАСС.

Лидерът на Украйна приказва на маратонска конференция, за която са упълномощени близо 300 публицисти. Според президентския офис проявата, предавана от главните малките екрани в страната, ще продължи 10 часа.

" Трябва да се гледаме в очите, да забележим кой какво желае и какви действителни стъпки, по кое време и по какъв начин можем да приключим войната. Ние имаме огромно предпочитание. Ако имате и вие - хайде да вършим срещи ", сподели Зеленски.

" За мен " нормандският формат " е опция да се разиска въпросът за връщане на Крим, тъй като в този момент няма място, където да се разисква този въпрос, с изключение на нашите западни сътрудници ", уточни той.

Зеленски призна, че без раздалечаване на силите в Донбас няма да може да се състои среща на " нормандската четворка ". " Сега това зависи и от нашата страна ", означи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР