Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че иска нови лица в

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че иска нови лица в
Коментари Харесай

Зеленски не планира парламентарна коалиция с никого от старата власт

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че желае нови лица в идната парламентарна коалиция, съобщи ТАСС, представена от Novini.bg.

``
реклама

" Искам да има единствено нови лица. Не си представяме коалиция с никого от остарялата власт ", съобщи президентът, откакто гласоподава на изключителните парламентарни избори, добавяйки, че се надява на " почтен и обективен резултат от изборите ".

" Хората ще покажат отношението си към партията ", акцентира той, визирайки политическа мощ, към която " има положително отношение ", само че не може да назова поименно в изборния ден, тъй като това би противоречало на закона.

Един от първите законопроекти, които Зеленски възнамерява да предложи на новия парламент, ще бъде закона за лишаване на депутатски имунитет.

" Длъжни сме най-сетне да премахнем неприкосновеността ", акцентира той.

Зеленски съобщи още, че сега се организират съвещания за кандидатурата на новия министър председател. " Ще ви кажа почтено, това може да не се хареса на някои. Смятам, че този човек би трябвало да бъде професионален икономист. Искам да бъде самостоятелен човек ", добави украинският водач.

Необходимо е да се промени системата на властта в Украйна, съобщи Дмитро Разумков, оглавяващ президентската партия " Слуга на народа ", преди да гласоподава на изборите.

" Виждайки подобен правов нихилизъм и липса на отговорност измежду членове на кабинета и съвсем цялостната липса на активност в Народното събрание, стигаш до разбирането, че е нужна световна смяна на системата. Надявам се, че през днешния ден ще успеем в това ", акцентира той.

Разумков добави, че съставът на новото държавно управление към този момент няма да се дефинира на правилото " Свой-чужд ", а на основа на професионализма.

След като гласоподава, лидерката на партията " Баткившчина " Юлия Тимошенко съобщи пред медиите, че страната " няма ненужно време за опити " и нацията е допускала неточности, " избирайки водачи на клановата система или техни марионетки. Толкова пъти сме бъркали, че в този момент няма време за неточности ", акцентира тя.

Бившият президент Петро Порошенко съобщи, че е дал своя вот за партия, " способна да спре съветския реванш и да движи страната напред ", към Европейски Съюз и НАТО.

Към 12 часа локално време интензивността на предварителните парламентарни избори в Украйна доближаваше 13,61 на 100 по данни на ЦИК.

Към 13 ч. във вътрешното министерство са постъпили над 800 сигнала за нарушавания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР