Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че френският лидер Еманюел Макрон

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че френският лидер Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Зеленски за диалога на Макрон с Русия: Загуба на време

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че френският водач Еманюел Макрон си губи времето, като обмисля какъвто и да е разговор с Русия, оповестява " Ройтерс ".

Коментарът му пред италианския всекидневник " Кориере каузи Сера " беше във връзка думите на Макрон, че и спорът в Украйна би трябвало да бъде решен посредством договаряния.

Вчера двамата президенти организираха телефонен диалог.

" Това ще бъде един ненужен разговор. Всъщност Макрон си губи времето. Стигнах до извода, че не сме в положение да променим съветското отношение ", съобщи Зеленски.

" Ако те са решили да се изолират в фантазията за възобновяване на остарялата руска империя, ние не можем да създадем нищо по въпроса. От тях зависи да изберат дали ще си сътрудничат, или не с общността на нациите на основата на взаимно почитание ", добави президентът.
 Един ден Путин просто няма да вдигне на Макрон
Един ден Путин просто няма да вдигне на Макрон

От визитата на Макрон в Киев френският телефон не е звънял в Кремъл...

Той отхвърли всевъзможни догатки, че точно западните наказания са оставили в изолираност съветския президент Владимир Путин.

Решението за започване на войната маргинализира Путин, безапелационен бе Зеленски.

В петък Макрон прикани съдружниците да засилят военната поддръжка за Украйна.

Той също уточни, че Според него има дребен късмет за демократично решение от съветското гражданско общество и няма опция за връщането на Путин на масата за договаряния.

Тези думи накараха говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова да съобщи, че Бонапарт в Русия през XIX век.
 Танковете за Украйна - знак, че Макрон към този момент не има вяра в договаряния с Путин
Танковете за Украйна - знак, че Макрон към този момент не има вяра в договаряния с Путин

Френският водач прекрачи алената линия и наруши военното табу

Макрон си навлече рецензии от някои съдружници в НАТО за изпращането на смесени послания по отношение на политиката му за войната сред Украйна и Русия.

В описанието на диалога им от през вчерашния ден Зеленски не загатна последните мнения на Макрон. Двамата водачи разискаха тактики и взаимни решения, които Зеленски уточни, че би трябвало да бъдат взети преди първата годишнина от нашествието на Русия тази седмица.

Преди по-рано през февруари Зеленски съобщи, че по-твърдата позиция на френския президент по отношение на Русия през последните месеци демонстрира забележителна смяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР