Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се
Коментари Харесай

Зеленски: Искам среща с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е належащо да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, без значение от това в какъв формат ще бъде извършена срещата, съобщи Франс прес.

" Вярвам, че без тази среща е невероятно да разберем изцяло какво би предиздвикало Русия да постави завършек на войната ", сподели Зеленски в изявление за украинската медия " Суспилне ".

Зеленски, който се придържа към разбирането, че " без договаряния няма да спрем войната ", на няколко пъти прикани за среща с Путин, отбелязва Франс прес.

Президентът на Украйна твърди, че Русия се стреми да " унищожи “ страната му. По думите му Москва желае Украйна да " съобщи “ Харков, Мариупол и Киев, като добави, че нито хората в тези градове " нито аз, като президент, не можем да създадем това “.

" Няма евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не им изнасяйте своите артикули. Откажете енергийните запаси. Настоявайте Русия да напусне Украйна ", споделя той във видеообръщение.

Близо 3,5 милиона украинци към този момент са избягали от родината си след нахлуването на Русия. Поне 10 милиона души са напуснали дома си в страната и са се преселили на друго място в нея, сочат данните на Организация на обединените нации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР