Украинският президент Володимир Зеленски трябва да се приспособи към една

...
Украинският президент Володимир Зеленски трябва да се приспособи към една
Коментари Харесай

Зеленски трябва да се приспособи към една нова реалност

Украинският президент Володимир Зеленски би трябвало да се приспособи към една нова действителност. Часове откакто терористите от Хамас започнаха своята брутална офанзива, той излезе с гневна отбрана на Израел. Той недвусмислено осъди Хамас.

„ Терорът постоянно е закононарушение, освен против страна или съответни жертви, само че и против човечеството като цяло “, съобщи той.

Зеленски добави, че „ правото на отбрана на Израел е отвън подозрение ”. След това прикани света да застане единен против тероризма.

Няколко дни по-късно, говорейки пред НАТО, където Украйна беше фокус, Зеленски означи неизбежната нова действителност:

„ Тези дни вниманието ни е ориентирано към Близкия изток “, съобщи той. „ Никой в никакъв случай не може да не помни какво направиха терористите в Израел. “

Зеленски твърдо продължи да поддържа Израел. Това стана на фона на постоянно напрегнатите му връзки с премиера Бенямин Нетаняху

Той неведнъж посочи приликата сред това, което Хамас направи в Израел и това, което Русия извърши против Украйна. Зеленски даже прикани водачите на НАТО да покажат поддръжката си, като пътуват до Израел.

Въпреки че заема кардинална позиция, Зеленски, и украинският народ дружно с него, горещо се надяват, че следващата рецесия няма да е още една спънка пред Украйна.

Войната сред Израел и Хамас, която стартира на 7 октомври, рождения ден на Путин, наподобява като подарък за съветския автократ. А видни руснаци намерено й се радват.

Путин назова протичащото се „ образец за неуспеха на политиката на Съединените щати в Близкия изток “

Руските телевизионни стратегии осмиваха Съединени американски щати и Израел. Високопоставен съветски посланик се хвалеше по какъв начин Русия ще завоюва от спора.

В диалози с районни водачи Путин, чиито офанзиви на силите в Украйна доведоха до десетки хиляди цивилни жертви, сподели, че е обезпокоен от „ пагубното нарастване на броя на цивилните жертви “.

Дипломатът Константин Гаврилов сподели пред вестник “Известия ”, че рецесията ще има директно влияние върху “специалната военна интервенция ”.

„ Спонсорите на Украйна ще бъдат разсеяни от спора в Израел “, сподели той. “Размерът на военната помощ ще намалее “. В резултат на това ходът на интервенцията може да се обърне внезапно в интерес на Русия “.

Властите в Съединени американски щати се постараха да отрекат, че поддръжката за Украйна ще пострада, до момента в който Америка активизира помощ и в поддръжка на Израел. Президентът Джо Байдън сподели, че и двете войни са сериозни за сигурността на Съединени американски щати. От своя страна министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин увери министрите на защитата на НАТО, че „ ние можем и ще застанем до Израел, даже когато заставаме до Украйна “.

Това явно е желанието на администрацията на Байдън, само че хаосът в държаната от републиканците Камара на представителите прави усвояването на пари доста по-трудно.

А членовете на Републиканската партия, въпреки и мощно подкрепящи Израел, са разграничени по отношение на помощта за Украйна

Това е още един източник на задоволство за Путин и източник на безпокойствие за Зеленски. Силите на Украйна се приготвят за зимни борби, а цивилните се приготвят за още една зима на съветски офанзиви.

Потенциалните изгоди за Русия от офанзивите на Хамас против Израел са толкоз явни, че някои спекулират, че Москва е била забъркана. Като доказателство се показват мощните връзки на Русия с Иран – главният спонсор на Хамас. Почти половин дузина визити в Москва са създали висши чиновници на Хамас след 2020 година Факта е и, че офанзивата се случи на рождения ден на Путин. Това е същата дата, на която съветската журналистка Анна Политковская, един от най-ефективните критици на Путин, беше убита през 2006 година Разбира се, Кремъл отхвърля да е забъркан.

Посланикът на Израел в Москва сподели пред локален вестник:

„ Ние не имаме вяра, че Русия е забъркана по някакъв метод “. Предложението, сподели дипломат Александър Бен Цви, е „ цялостна нелепост “.

В понеделник, до момента в който израелците към момента се биеха с детайли на Хамас в страната, представител на Хамас отиде по съветска телевизия и акцентира поддръжката на Русия.

„ Те ни съчувстват “, сподели Али Барака, началник на отдела за национални връзки на Хамас в чужбина. Той уточни техните взаимноизгодни връзки. „ Русия е щастлива, че се твърди, че Америка  е „ забъркана във войната в Палестина.  Това облекчава натиска върху руснаците в Украйна… тъй че не сме сами на бойното поле. “

Който и да е имал пръст в образованието, планирането и осъществяването на офанзивата на Хамас в Израел,

няма подозрение, че ескалиращото напрежение в Близкия изток, най-малко в кратковременен проект, са мощно удобни за акцията на Москва против Украйна

Те сътвориха извънредно съществени нови провокации за Киев.

„ Русия “, написа Зеленски два дни след офанзивата, „ е заинтригувана да провокира война в Близкия изток. Така нов източник на болежка и страдалчество ще подкопае международното единение, ще усили раздора и несъгласията. По този метод ще помогне на Русия да унищожи свободата в Европа. ”

Досега НАТО твърдо поддържа Израел. Но тъкмо както терористите разчитат, че отговорът на Израел ще предизвика контрареакция, подклаждайки антиизраелски настроения, Русия също може да завоюва, в случай че обществеността в страните-членки на НАТО се обърне против Израел, а вътрешни разделения стартират да кървят в единството на НАТО.

Украйна се радваше на мощна поддръжка от Запада, който беше обединен в мнението си, че Русия е почнала завоевателна война, очевидно отвън границите на интернационалното право и актуалните интернационалните правила.

За да победи Русия и да избави Украйна, Зеленски се нуждае от непрекъсната поддръжка, изключително от Съединени американски щати, страната с най-големия и най-мощен боеприпас в света

Въпросът е дали този боеприпас и резервоарът на положителната воля за Украйна могат да устоят освен на дисфункцията, измъчваща Републиканската партия, само че и на уговорката на Съединени американски щати да поддържат Израел. Все отново Тел Авив е най-важния съдружник на Съединени американски щати в това, което остава най-нестабилният район в света, междинния Изток.

Тези две войни, сред Русия и Украйна и сред Израел и Хамас, са доста разнообразни. Обстоятелствата на всеки спор и техните основни фигури са доста разнообразни. Но е удивително, че и в двата случая страната, която е почнала офанзивата, безочливо е преследвала цивилни. Това е в нарушаване на законите на войната.

И двете – Хамас и Русия – са ръководени от автократични водачи, които отхвърлят ​​правото на враговете си да живеят в суверенна страна. Съюзници на автократичен Иран и са натрупали власт, като унищожават всякакво сходство на народна власт вкъщи. Те даже убиват вътрешните си противници. Разбира се, отхвърлят и това, само че доказателствата са задоволителни.

Друг паралел е, че тези два спора имат капацитета да се разпространят по пагубни способи

И в двата случая атакуваната страна – Израел и Украйна – заслужава непрекъсната поддръжка по пътя към успеха над враговете, които подкопават световната непоклатимост.

Анализът е на Фрида Гитис за CNN
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР