Украинският президент Володимир Зеленски смята за голяма грешка оставането в

...
Украинският президент Володимир Зеленски смята за голяма грешка оставането в
Коментари Харесай

Зеленски призова гражданите в Донбас, които се мислят за руснаци, да си ходят в Русия

Украинският президент Володимир Зеленски счита за огромна неточност оставането в Донбас на жители, които се мислят за руснаци и ги посъветва да си отпътуват за Русия , разяснява той в изявление за телевизионния канал " Дом ", представен от ТАСС.

" Вярвам, че в случай че през днешния ден живеете на територията на Донбас, краткотрайно окупиран и мислите, че " нашето дело е заслужено, ние сме в Русия, ние сме руснаци ", това ще е огромна неточност да останете в Донбас , в никакъв случай няма да бъде съветска територия. Никога. Без значение какъв брой дълго е окупиран, това е като Берлинската стена ", сподели той.
 Украйна трябвало да се подготови за силово избавление на Донбас
Украйна трябвало да се подготови за силово избавление на Донбас

Макар че по-добре било това да се случи посредством политически и дипломатически средства

В тази връзка президентът съобщи, че " в името на техните деца и внуци, към този момент е належащо да си потърсят място в Русия ". На територията на Донбас, твърди Зеленски, " без Украйна там цивилизация няма да има ".

В същото време президентът се обърна към украинците в Донбас и изрази убеденост, че районът ще се върне в Украйна .

" Ако се чувствате украинец и почитате флага на Украйна, уважавайте украинския език, даже и да не сте учили в учебно заведение. Сами четете книги . Ако смятате, че сте украинец, бъдете там. Тази земя ще бъде освободена ", сподели той.
 Украйна заплаши Русия с
Украйна заплаши Русия с " камъни от небето "

" Украйна ще изчака подобаващия миг за възвръщането на Крим "

Украинското държавно управление предложи на Върховната Рада да одобри законопроект за въвеждане на преходно правораздаване в неконтролираните територии в Донбас и Крим , оповестява в четвъртък Министерството за реинтеграция на неконтролираните територии на Украйна, базирайки се на утвърждения от кабинета на министрите проектозакон " За правилата на държавната политика в преходния интервал ".

В законопроекта, " се предлага да се консолидира на правно равнище определението на Руската федерация като държава-агресор и държава-окупатор " .

Важна задача на законопроекта е " въвеждането на принадлежности за стратегическо обмисляне и консолидирането на главните полезности за държавната политика на преходния интервал: целта на човек (неговото достолепие, права и свободи) в комбиниране с неприкосновеността на държавния суверенитет и териториалната целокупност ".

Този план е изпратен на Венецианската комисия през юни за експертно мнение. Същевременно в законопроекта, препоръчан от Министерството на реинтеграцията за публично разискване през януари, се предлага да се постанови неспособност за използване на прошка за тези, които са направили закононарушения в Крим и в неконтролирания Донбас .

Отбелязва се, че преходният интервал завършва 25 години след възобновяване на териториалната целокупност на Украйна в границите на " интернационално приетата държавна граница ".
 Путин написа публикация за Украйна: Все повече се убеждават, че на Киев не му е необходим Донбас
Путин написа публикация за Украйна: Все повече се убеждават, че на Киев не му е необходим Донбас

Обещанията на Зеленски за мир се оказали лъжи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР