Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с президента на Полша

...
Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с президента на Полша
Коментари Харесай

Зеленски се срещна с Дуда след визитата в САЩ

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с президента на Полша Анджей Дуда, пътувайки за Киев след визитата си в Съединени американски щати, заяви Ройтерс.

" На път за у дома се срещнах с приятеля на Украйна - президента на Полша Анджей Дуда ", сподели Зеленски, представен от Укринформ.

" Направихме равносметка на годината, която донесе исторически провокации поради пълномащабната война ", написа украинският президент в " Телеграм " след срещата с полския си сътрудник. " Обсъдихме и стратегически проекти за бъдещето, двустранните връзки и взаимоотношения на интернационално равнище през 2023 година ", добави той.

Съветникът на Дуда Павел Шрот сподели за Ройтерс, че двамата президенти са " разговаряли дълго, съвсем два часа. Преди всичко за визитата на президента Зеленски в Съединени американски щати и значимостта на това посещаване за поддръжката за Украйна, а също за двустранните връзки сред Полша и Украйна ".

Според полското радио RMF FM, което цитира неофициална информация, срещата сред Зеленски и Дуда се е състояла най-вероятно в град Жешув - съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР