Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с министър-председателя на Кабо

...
Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с министър-председателя на Кабо
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Кабо Верде на път за Аржентина

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с министър-председателя на Кабо Верде Улисис Корея е Силва, където дойде на път за аудиенция в Аржентина, съобщи ДПА.

Зеленски благодари на африканската страна за поддръжката ѝ за украинския експорт на зърно съгласно известие на неговата канцелария. Президентът посочи, че това е първа по рода си среща в историята на двустранните връзки сред Украйна и Кабо Верде.

Зеленски направи междинна спирка в островната страна в северната част на Атлантическия океан напът за днешната гала по формалното встъпване в служба на новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей.

При късото си посещаване в столицата Прая Зеленски е срещнал премиера на Кабо Верде с работата по развиването на новия кулоар за експорт на зърно и основаването на зърнени центрове в Африка, оповестиха държавни източници.

През юли Русия се отдръпна от интернационално съглашение, което имаше за цел да обезпечи безвредното прекосяване на кораби, пренасящи украински селскостопански експорт от три пристанища. Сделката имаше за цел да улесни стабилизирането на износа на украинско зърно.

Зеленски е изискал от държавното управление на Кабо Верде да се причисли към неговата „ формула за мир “ за слагане на завършек на войната на Русия против Украйна.

Бившата португалска колония Кабо Верде се състои от група острови в Атлантика, на към 500 километра западно от Сенегал и е една от най-процъфтяващите и постоянни страни на Черния континент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР