Украинският президент Володимир Зеленски се надява, че след година в

...
Украинският президент Володимир Зеленски се надява, че след година в
Коментари Харесай

Зеленски: Приближаваме се до победата над злото

Украинският президент Володимир Зеленски се надява, че след година в Украйна ще има мир. " Приближаваме се до успеха над злото ", съобщи Зеленски в свое послание, оповестено в неделя.

" Ето по какъв начин една терористична страна отбелязва Цветница "

Повечето украинци означиха Цветница тази неделя. И на празничния ден Русия още веднъж изстреля ракети против Украйна, уточни Зеленски. В южния украински град Запорожие ракета е блъснала жилищна постройка, съобщи още той. Мъж и 11-годишно момиче са починали. " Ето по какъв начин една терористична страна отбелязва Цветница ", сподели Зеленски.

Русия разгласи, че е унищожила склад за гориво покрай Запорожие. По данни на съветското министерство на защитата там са се съхранявали 70 000 литра гориво. Освен това в региона на Запорожие и Донецк са били унищожени хранилища с оръжие на украинската войска.

" Русия се вкарва в още по-голяма изолираност от света и човечеството ", счита украинският президент. Той благодари на личното си население за съпротивата против съветската експанзия, както и на съдружниците в чужбина за поддръжката с оръжие и муниции.

Папа Франциск: Молете се за украинци и руснаци

В своето великденско послание папа Франциск съобщи, че се моли за украинския и съветския народ. " Помогнете на скъпия украински народ по пътя му към мира и разнесете светлината на Христовото Възкресение над народа на Русия ", съобщи 86-годишният папа пред събралите се на площад " Свети Петър ". 

През последните месеци Ватиканът нееднократно се е застъпвал за размяната на военнопленници от двете страни. Опитите на Светия трон да посредничи досега са безуспешни.

***

Вижте и това видео:

Украйна: една година война в фотоси

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР