Украинският президент Володимир Зеленски се е обадил на руския си

...
Украинският президент Володимир Зеленски се е обадил на руския си
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Путин да повлияе на другата страна в Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски се е обадил на съветския си сътрудник Владимир Путин и в дълъг диалог е отправил към него искане да " повлияе на онази страна " в спора, предадоха организация УНИАН и канал " 112 Украйна ".

Вторият диалог на Зеленски и Путин следва гибелта на четирима украински бойци в Донбас при обстрел с противотанков гранатомет. След нея президентът насочи апел за среща на върха с водачите от Нормандската четворка (Франция, Германия, Русия и Украйна). По-рано той се е обявявал за включване в диалозите и на водачите на Съединените щати и Англия - концепция, която Москва не е отхвърляла.

Инцидентът стана, откакто бе контрактувано безсрочно помирение на 22 юли, само че от него насам страните се упрекват взаимно в нарушавания.

" Убиват хората ни, " споделил Зеленски на Путин съгласно личните си думи. " Всички споделят, че желаят мир. Всички приказват за това, само че с изключение на думи би трябвало да забележим и бързи крачки. Настоявах доста и молих доста президента на Руската федерация да повлияе бързо през днешния ден по този начин, че онази страна да приключи дейностите си. Това не са игри. "

След среща с представители на силовите структури Зеленски сподели, че още през днешния ден ще разиска обстановката с водачите на Франция и Германия, Еманюел Макрон и Ангела Меркел, с цел да се обсъдят разновидности за " нормандска " среща.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР