Украинският президент Володимир Зеленски също е поканен от лидерите След

...
Украинският президент Володимир Зеленски също е поканен от лидерите След
Коментари Харесай

Румен Радев на извънредна среща на ЕС в Брюксел

Украинският президент Володимир Зеленски също е поканен от водачите
След Париж украинският президент Володимир Зеленски идва в Брюксел, с цел да взе участие в изключителната среща на водачите на страните от Европейския съюз.

Форумът е отдаден на Украйна, миграцията и икономическото положение на Европейски Съюз. България ще бъде показана от президента Румен Радев.

В началото на срещата европейските водачи ще обсъдят военната и финансовата помощ за Киев, потреблението на замразените съветски активи в размер на 300 милиарда $ за възобновяване на Украйна, както и подвеждането под правосъдна отговорност на Путин и отговорните за военните закононарушения, оповестява Българска национална телевизия.

От съображения за сигурност към момента няма детайлности към наличието на Зеленски, само че съгласно неофициални източници като се изключи че ще се включи в срещата на водачите се чака той да произнесе и тирада в Европейския парламент.

Миграцията е другата съществена тематика на срещата на върха. Австрия и още няколко страни от Европейски Съюз упорстват за повече финансиране за усилване на защитата по външните граници на Европейския съюз и за по-бързо връщане на мигрантите, които нямат право да обитават в Европейски Съюз.

Очаква се българският президент Румен Радев да запознае останалите водачи със усилването на антибългарската акция в Северна Македония.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР