Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в снощното си видеообръщение, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в снощното си видеообръщение, че
Коментари Харесай

Зеленски съобщи, че Германия увеличава военната помощ за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в снощното си видеообръщение, че Германия усилва пакета от военна помощ за Украйна, включващ системи за противовъздушна защита, артилерия и друго военно съоръжение, предадоха Укринформ и Българска телеграфна агенция.

" Пожелавам ви здраве, скъпи украинци! ", съобщи той при започване на изказването.

" Днес имаме добра вест - приготвяме се да подсилим пакета за поддръжка в региона на защитата от Германия. Системи за противовъздушна защита, артилерия, съоръжение. Това, което бе контрактувано с канцлера (Олаф) Шолц. Това, което бе разисквано през днешния ден с немската министърка на външните работи (Аналена) Бербок - тя бе на посещаване в Украйна, срещнах се през днешния ден с нея в Киев. Изключително значимо е сътрудниците да чуят потребностите на нашата страна, на нашите бойци и на отбраната на енергийната ни инфраструктура. Убеден съм - резултат ще има. Постигаме прогрес и с други наши сътрудници, по особено по-отношение на системите за противовъздушна защита. Допълнителни системи ще бъдат в Украйна ", съобщи украинският президент.

" Днес организирах няколко значими срещи. На първо място бих желал да отбележа срещата с министъра на защитата на Украйна (Рустем) Умеров, първия заместник-министър (Олександър) Павлюк и заместител министър-председателя (Михайло) Федоров по отношение на обезпечаването на наши бойци и прозрачността на това застраховане. Конкретните потребности на нашите бойни бригади би трябвало да бъдат задоволени допустимо най-бързо, а за задачата цялото счетоводство би трябвало да бъде цифровизирано. Като цяло в армията би трябвало да има доста по-малко документи и не би трябвало да има разлика сред това, което се регистрира тук, в центъра, и това, което в действителност е належащо на фронта. В момента министерството на защитата възобновява счетоводната система благодарение на министерството на цифровата промяна ", добави Зеленски.

" Днес имах среща и с представители на правоприлагащия бранш. Очевидно е, че Украйна се нуждае от по-голям прогрес в отбраната на ползите на обществото. В отбрана от тези, които слагат личния си портфейл над обществените правила и правила. Дори над войната. Ще има нови стъпки на страната. И още нещо. Тази заран разнообразни украински градове и райони бяха подложени на съветски офанзиви ", съобщи президентът.

" Никопол - жесток съветски обстрел, артилерия. Очаков в Николаевска област, Херсон и други градове и селища в Херсонска област, Пологовски регион в Запорожска област, Донецк, Покровски регион, Бахмутски регион, Волновахски регион и други. Херковска област. Черниговска област. Сумска област. Кривой рог - ракетен удар. Друга офанзива с (безпилотните летателни апарати) " Шахед ". Дори когато в някои елементи от нашата територия царува релативно успокоение и тишина, постоянно би трябвало да помним нашата земя, нашите градове и села, които съвсем непрекъснато са под обстрел ", отбелязва той във видеообръщението.

" И макар че през днешния ден е 565-ият ден от тази война, всички ние, всеки един от нас в Украйна, би трябвало да останем съсредоточени върху отбраната на страната, тъкмо както в първите дни. Русия не се надява да победи. Врагът се надява само ние да не издържим. Украйна би трябвало да издържи. Всичко, което ни укрепва, е приоритет. И единствено това е приоритет. Никакво намаляване! И ние няма да позволим на никого да отслаби Украйна. Слава на всички наши бойци! Благодаря на всички, които оказват помощ! ", приключи обръщението си украинският президент.

Вчера съветските сили нападнаха Херсонска област 75 пъти, изстрелвайки 386 снаряда, заяви ръководителят на военната администрация на Херсонска област Олександър Прокудин в профила си в Телеграм.

 

" Противникът извърши 75 офанзиви, като изстреля 386 снаряда с минохвъргачки, артилерия, безпилотни летателни апарати и реактивни системи за залпов огън " Град ", написа той.

Атаките са били ориентирани към жилищни региони в обитаемоте места на града. Поразени са инфраструктурен обект, административна постройка, пространства на поликлиника и образователно заведение, означи Укринформ като посочи, че при нападенията са потърпевши шестима цивилни.

Областният шеф на Днепропетровска област Сергий Лисак заяви в " Телеграм ", че съветските войски са направили набези и против Никопол, Марханец и Велика Михайловка. " Вечерта врагът нападна Никопол. През нощта те обстрелваха Марханец. Беше употребена тежка артилерия ", написа той.

През последното денонощие на фронта са се провели общо 30 бойни сражения. Руските войски нанесоха 10 ракетни удара и 53 въздушни удара и откриха 56 пъти огън с реактивни системи за залпов огън по украински позиции и цивилен обекти, означи Укринформ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР