Украинският президент Володимир Зеленски съобщи днес, че страната му е

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи днес, че страната му е
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна произведе далекобойно оръжие, което порази руска цел на 700 км

Украинският президент Володимир Зеленски заяви през днешния ден, че страната му е произвела далекобойно оръжие, което сполучливо е поразило цел на 700 километра от мястото на изстрелване, оповестяват украинските медии.

За каква цел става дума Зеленски не посочи, обаче 700 километра е разстоянието от Украина до руския град Псков, където в нощта на 30 август станаха детонации на летище. Главното разузнавателно управление на министерството на защитата на Украйна сподели, че са били унищожени четири съветски самолета Ил-76.

На 28 август Зеленски сподели, че Украйна усилва оптимално производството на лични оръжия и възнамерява да създава оръжия, снаряди, дронове, ракети и бронирани транспортни средства.

На 20 юни " Укроборонпром " (държавният военнопромишбен комплекс - б.р.) разгласи сполучливото потребление на украински атакуващ дрон с обхват на деяние 1000 км. На 1 август Newsweek заяви, че за първи път Москва може да бъде атакувана от украински дронове камикадзе " Бобър ".

Украйна неведнъж е уверявала, че ще употребява оръжията, трансферирани ѝ от Запада, единствено на своя територия, в това число окупираната, и няма да удря Русия с тях.

Секретарят на украинския Съвет за ситурност и защита Олексий Данилов обаче уточни, че не съществуват забрани страната му да използва оръжия от лично произвеждане за набези против Русия.

Днес Данилов разгласява в X (Twitter) видеозапис от тествания на нова украинска ракета, акцентирайки, че те са били сполучливи и Русия да чака удари по Савастопол (Крим), Камчатка (Далечния изток), Кронщад (Санкт Петербург).

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов опублікував відео випробувань нової української ракети
— NV (@tweetsNV)

Информацията не може да бъде доказана от самостоятелен източник.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР