Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че военните на страната му

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че военните на страната му
Коментари Харесай

За мобилизация на още над 450 000 души настояват военните в Украйна, съобщи Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че военните на страната му упорстват за спомагателна готовност на 450-500 хиляди души, само че дефинитивно решение още не е взето.

Според него готовност в сходен мащаб ще изисква в допълнение финансиране в размер на 13,5 милиарда $. Въпросът е доста сензитивен и би трябвало да бъде разискван в Народното събрание, посочи Зеленски на конференция за края на годината.

" На среща на Генералния щаб военните предложиха готовност на в допълнение 450 хиляди- 500 хиляди души. Това е доста сериозен брой хора и споделих, че се нуждая от повече причини в поддръжка на тази концепция. Това е въпрос на хора, правораздаване, отбранителни качества и финансов запас ", сподели той.

Той повтори тезата си, че провеждането на парламентарни избори е невероятно в условия на война с Русия. По думите му никой не знае по кое време ще завърши спорът, само че Украйна може да победи, в случай че прояви издръжливост. Зеленски изрази убеденост, че основната американска военна и финансова помощ за страната му ще продължи, а Eвросъюзът скоро ще утвърди пакет от 50 милиарда евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР