Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е одобрил план за

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е одобрил план за
Коментари Харесай

Зеленски подписа съдебната реформа - условие за преговори с ЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е одобрил проект за промяна на наказателната и правоприлагащата система, основен детайл в проектите за обезпечаване на бързо участие в Европейския съюз.

Киев кандидатства за влизане в Европейски Съюз единствено няколко седмици след началото на войната на Русия и получи статут на претендент за участие предишния юни. Украинското държавно управление се надява в края на годината да получи дата от Европейски Съюз за започване на договаряния за участие.

 Украйна желае да се причисли към Европейски Съюз до две години, сподели нейният министър председател Украйна желае да се причисли към Европейски Съюз до две години, сподели нейният министър председател

Европейски Съюз вижда края на ендемичната корупция, подобряването на законодателството и на работата на правосъдната система като основни детайли за закрепването на Украйна в западните институции, написа Ройтерс. " Трябва да осигурим система, която подсигурява правдивост и господство на закона в нашата страна, съвместима с задачата ни за бързо присъединение към Европейски Съюз ", сподели Зеленски в нощното си видео послание в четвъртък.

Промените, сподели той, ще бъдат част от нов обществен контракт, който подсигурява, че хората се усещат сигурни и предпазени.

" Доверието в страната се основава на доверието в тези, които работят в името на страната. Ключът към това са правоохранителната власт и прокуратурата, както и всички, които работят в държавния уред ", сподели президентът.

Зеленски желае процесът на евроинтеграция на Украйна да се форсира, като договарянията за участие да стартират още тази година. Той сподели, че работата по новия документ ще продължи до 2027 година

Администрацията на Зеленски към този момент промени законодателството и вкара ограничения за поддръжка на основни институции, измежду които бюрото си битка с корупцията и съда, като част от дейностите за обезпечаване на финансиране от институции като Международния валутен фонд.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР