Украинският президент Володимир Зеленски разпореди създаването на 15 военни административни

...
Украинският президент Володимир Зеленски разпореди създаването на 15 военни административни
Коментари Харесай

Зеленски създава 15 военни административни центъра край Крим

Украинският президент Володимир Зеленски разпореди основаването на 15 военни административни центъра в региона на Херсон , ситуиран в южната част на страната до Крим.

Зеленски е изискал армията и локалните управляващи да се приготвят за този ход. Това разкрива последният декрет, оповестен на уеб страницата на президента.

В същото време по-рано денем заместник-началникът на назначената от Москва администрацията на Херсон написа в " Телеграм ", че районът е под цялостен надзор на Русия и няма намек, че е допустимо навлизането на противников сили.

В днешния си отчет Институтът за проучване на войната (ISW) заяви, че украинската контраатака в Херсонска област напредва, а съветските сили наподобява се пробват да я забавят и да се отдръпват на по-отбранителни позиции, вместо да я спрат или извърнат.

Непрекъснатите украински офанзиви по съветските наземни информационни линии през река Днепър в западната част на Херсонска област наподобява оказват все по-голямо влияние върху съветските доставки на десния бряг - последните отчети сочат дефицит на храна и вода в окупирания от руснаците град Херсон и най-малко краткотрайно намаляване на съветския артилерийски огън .

Освен това в някои браншове на съветската фронтова линия са се сринали, което е разрешило нахлуване на украинските войски, показват от ISW и допълват, че украинските сили евентуално ще си върнат огромна част, в случай че не и цялата западна Херсонска област през идващите седмици , в случай че продължат да пресичат съветската логистика и да не престават настъплението си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР