Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува остро спрените доставки на руски

...
Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува остро спрените доставки на руски
Коментари Харесай

Целта на руската военна машина е обединена Европа

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува остро спрените доставки на съветски газ за Полша и България. " Тази седмица съветското управление започва нова серия енергийно изнудване на европейците ", сподели той във видеообръщение. Спреният газ е " още един мотив за това, че никой в Европа не може да се надява на " обикновено икономическо съдействие с Русия ". По думите на Зеленски, Русия употребява освен газа, само че и всяка друга търговия като оръжие. Затова Москва просто чака подобаващия миг. " Или с цел да изнудва стопански европейците, или пък с цел да укрепи съветската военна машина, чиято цел е обединена Европа ", сподели той. Колкото по-рано Европа разбере, че не може да е подвластна от Русия в комерсиално отношение, толкоз по-рано ще бъде обезпечена стабилността на европейските пазари, счита Зеленски.

След прекъсването на доставките на съветски газ за Полша и България, Вероника Грим от немския Съвет на икономическите мъдреци упорства Берлин и Брюксел да не се подават на натиска на Русия за възнаграждение за газа в рубли. " Със прекъсването на доставките Русия още веднъж тества единството на Европейски Съюз. Едно е ясно: каквото и да вършим, с цел да ограничим заплащанията за енергийни доставки от Русия - би трябвало да сме подготвени да издържим на сходни сюжети ", сподели тя пред " Райнише пост ".

" Задават се извънредно сложни седмици "

В Украйна предстоят " извънредно мъчно седмици ", сподели украинският министър на защитата Олексий Резников. Русия е събрала войски за огромна атака в източната част на Украйна и ще се " опита да аргументи колкото се може повече страдалчество ", изясни той в сряда, 27 април, в обява във Facebook. На фона на опасността от " опустошения и мъчителни жертви " той прикани украинското население към " изключително единение и огромна съпротивителна мощ ". Следващите седмици ще бъдат решаващи за бъдещето на Украйна, счита той.

Повече от два месеца след началото на нападателната война на Русия в Украйна съветската войска ускори офанзивите си в източната и южната част на страната. Киев заяви, че съветските елементи са напреднали на изток и са завладяли няколко села в Донбас.

След информациите за детонации в Приднестровието, украинското държавно управление следи деликатно обстановката в проруския сепаратистки район в Молдова. " Винаги сме гледали на Приднестровието като на плацдарм, от който могат да произлязат известни опасности за нас ", е споделил в Киев Михайло Подоляк, консултант на украинския президент, по данни на организация Униан. Той допуска, че броят на командваните от Русия бойци в Приднестровието са сред 1500 и 2000. " От тях сред 500 и 600 са руснаци, а останалите - локални. " Подоляк окачестви най-новите детонации там като провокация. " Всичко е по този начин, както Руската федерация постоянно прави. "

Русия стачкува против предаването на съветски хеликоптери на Украйна

Русия стачкува против предаването на хеликоптери съветско произвеждане на Украйна от Съединени американски щати. Договорът от 2011 планува, че хеликоптерите са планувани за Афганистан и че единствено със единодушието на Русия могат да бъдат излъчени на други страни, заяви пред организация Интерфакс виновната военно-техническа съветска работа в сряда. Предаването на тези хеликоптери на Украйна нарушава контракта, споделят от там. Още преди да стартира съветската нападателна война в края на февруари, Съединени американски щати предоставиха на Украйна пет от плануваните за Афганистан хеликоптери от вид Mi-17. В средата на април Вашингтон заяви, че Киев ще получи още 11. Съединени американски щати бяха набавили съветските хеликоптери в началото за афганистанските военни сили. Покрай вземането на властта от талибаните по този начин и не се стигна до изпращането на хеликоптерите в Афганистан.

Полша желае финансова помощ от Европейски Съюз

Полша упорства да получи от Европейски Съюз финансова помощ за приема на украинските бежанци. По думите на полския министър председател Матеуш Моравиецки, страната му се грижи за ранени бойци от Украйна и " подслонява 2,5 милиона бежанци, за които ние, полците, отворихме сърцата и домовете си. Но по тази причина ни трябват пари ", сподели той пред немския " Билд ". До този миг обаме Европейски Съюз не е платил " нито стотинка " за грижите, които Полша поставя за бежанците, уточни той. Полският министър председател напомни, че през 2015 Турция получи " милиарди " от Европейски Съюз поради бежанците от Сирия и прилежащите ѝ страни.

Вчера, 27 април, съветският президент Владимир Путин заплаши всички страни, които оказват помощ на Украйна, с ответен удар. Който се меси в спора и сътвори стратегическа опасност за Русия, би трябвало да знае, че отговорът ще бъде " стремително бърз ", сподели той в Санкт Петербург. " Разполагаме с всички принадлежности за това ", сподели Путин. " И ще ги използваме, в случай че е нужно. И желая всички да знаят това. " Съответните решения към този момент били взети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР