Украинският президент Володимир Зеленски призова за твърдост в отношенията с

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова за твърдост в отношенията с
Коментари Харесай

Зеленски е против продължаване на строежа на газопровода Северен поток-2

Украинският президент Володимир Зеленски прикани за неотстъпчивост в връзките с Русия в изявление за в. " Билд ", оповестено преди идването му в Берлин по-късно през днешния ден за среща с канцлерката Ангела Меркел, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски се разгласи срещу продължение на градежа на газопровода " Северен поток-2 ", който да внася съветски природен газ непосредствено в Германия, и съобщи, че този план заплашва енергийната сигурност на Европа и Украйна.

Не би трябвало да се облекчават глобите, които бяха наложени на Русия поради поддръжката й за сепаратистите в Източна Украйна, съобщи Зеленски и прикани вместо това те да се затегнат.

" Позицията ми е елементарна и ясна. Санкциите са единственият метод да се освободи окупираният район и да се възвърне нашата териториална целокупност и суверенитет. Ако това не проработи, механизмът би трябвало да се разшири ", сподели той.

Един месец след встъпването си в служба Зеленски ще се срещне с Меркел и с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер на първото си посещаване в Германия като президент. В диалозите им евентуално ще се акцентира на напъните за възкръсване на буксуващия кротичък развой в Източна Украйна, в който Германия се пробва да посредничи дружно с Франция.

Зеленски към този момент посети Брюксел и Париж откогато встъпи в служба. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР