Украинският президент Володимир Зеленски призова всички цивилни, които все още

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова всички цивилни, които все още
Коментари Харесай

Зеленски призова цивилните украинци да се евакуират от Донецка област

Украинският президент Володимир Зеленски прикани всички цивилни, които към момента живеят в следените от страната елементи на Донецка област, да се изтеглят.

По време на послание в Киев той заяви, че в района се водят интензивни военни дейности: " Колкото повече хора изоставен региона в този момент, толкоз по-малко съветската войска ще убие. "

В тази част от Украйна се водят тежки борби, като агресорите към този момент остановиха надзор над огромните региони от нея и не престават да напредват.

" Ще използваме всички благоприятни условия да спасим колкото се може повече хора и да ограничим съветския гнет, " добави президентът.

Това не е първият случай, в който украинското държавно управление приканва за евакуация на региона. Между 200 000 и 220 000 цивилни към момента живеят в районите, които не са попаднали в съветски ръце.

Предстоящата зима ще направи ситуацията още по-тежко, изключително за децата: " Трябва да бъдат евакуирани, не можете да ги поставите в смъртна заплаха през зимата без утопление, електричество и опция да ги държите на топло, " гласи изказване на Министерството на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР