Украинският президент Володимир Зеленски призова света да осъди фалшивите референдуми,

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова света да осъди фалшивите референдуми,
Коментари Харесай

Зеленски: Русия организира фалшиви референдуми

Украинският президент Володимир Зеленски прикани света да осъди " подправените референдуми ", проведени от Русия в четири украински територии, които тя завладя от началото на нахлуването си в Украйна, съобщи Франс прес.

" Светът ще реагира заслужено на тези подправени референдуми ", сподели Зеленски в своето всекидневно послание към украинците.

Тези референдуми " без подозрение ще бъдат наказани ", безапелационен бе украинският водач.

Зеленски подписа декрет за основаването на 20 военни администрации в обитаеми места в Луганска област, които не са под контрола на Киев, излиза наяве от документ, оповестен на уеб страницата на украинския президент.

От обявата в президентския уебсайт се схваща също по този начин, че селски военни администрации следва да бъдат основани в обитаеми места като Станица Луганска, Широкий, Марковка, Новопсков и други

Украинският президент също по този начин подрежда на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна и на регионалните управляващи да вземат всички нужни ограничения за основаването на тези администрации.

По-рано Зеленски подписа подобен декрет за основаването на 15 военни администрации в обитаеми места в Херсонска област, чиято територия от март е под контрола на съветските сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР