Украинският президент Володимир Зеленски призова Русия да бъде обявена за

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова Русия да бъде обявена за
Коментари Харесай

Володимир Зеленски призова Русия да бъде обявена за държава, подкрепяща тероризма

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Русия да бъде оповестена за страна, подкрепяща тероризма.

Киев и Москва си насочиха следващите обвинявания на фона на продължаващите бойни дейности в Източна Украйна, като и двете страни оповестяват, че изтеглят хора от рисковите региони.

Като военно закононарушение дефинира Володимир Зеленски бомбардировката над затвор в Оленовка, Донецка област. По данни на украинската страна там са починали 50 души.

Зеленски дефинира офанзивата като съзнателно всеобщо ликвидиране на украински военнопленици.

" Призовавам Русия да бъде публично жигосана като " страна, подкрепяща тероризма ". Обръщам се по-специално към Съединени американски щати - това решение е належащо в този момент, в този миг. Тази страна към този момент потвърди с голям брой терористични офанзиви, че е най-големият източник на тероризъм в света през днешния ден. Това е реалност ".

Зеленски добави, че украински дипломати са уведомили за последствията от нападението над пандиза най-висши интернационалните представители, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Според международната организация пет месеца след съветското навлизане войната в Украйна война " не демонстрира признаци на преустановяване, а боевете се ожесточават ".

Украйна заяви също, че през нощта руснаците на два пъти са обстрелвали Харков.

Вицепремиерът Ирина Верешчук оглави щаба за евакуация от Донецка област, оповестиха от Министерството по въпросите на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии.

Над 25 хиляди души са били изведени през вчерашния ден от " рискови региони на Украйна и Донбас ", оповестиха от съветското министерство на защитата.

Проруските управляващи в окупираните елементи на Южна и Източна Украйна упрекнаха украинските войски за гибелта на шестима цивилни през вчерашния ден при обстрел по град Донецк и на село в Херсонска област.

Република Северна Македония ще изпрати танкове на Украйна. Според известието на македонското министерство на защитата става дума за неизяснен брой руски машини от 70-те и 80-те години на предишния век. Скопие ще се раздели с тях, до момента в който модернизира армията си съгласно стандартите на НАТО.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР