Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските държави да подкрепят борбата

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските държави да подкрепят борбата
Коментари Харесай

Зеленски: Победата ни ще е за целия демократичен свят

Украинският президент Володимир Зеленски прикани европейските страни да поддържат битката на страната му против нашествието на съветските военни, съобщи NOVA, позоовавайки се на Асошиейтед прес.

Зеленски направи видеообръщение към хилядите хора, които стачкуват против войната в редица европейски градове, като загатна Париж, Прага, Лион, Франкфурт и други. Той изиска от огромните множества да не мълчат за това, което се случва в неговата страна.

Не извръщайте взор от това, сподели Зеленски. Елате и подкрепете Украйна колкото можете, добави президентът посредством преводач. Ако ние паднем, ще паднете и вие, предвижда Зеленски.

А в случай че ние спечелим, и съм сигурен, че ще го създадем, това ще е победа на целия либерален свят, ще бъде успеха на нашата независимост, успеха на светлината над мрака, на свободата над робството. И в случай че ние победим, ние ще разцъфнем по този начин, както и Европа. А Европа ще процъфтява повече от всеки път, сподели Зеленски. Днес вие всички сте украинци, благодаря ви за това, заключи президентът на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР