Украинският президент Володимир Зеленски призова днес за дълбоки реформи на

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова днес за дълбоки реформи на
Коментари Харесай

Зеленски призова за дълбоки реформи в ООН

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден за дълбоки промени на органите на Организация на обединените нации и акцентира, че те не са попречили на Русия да нахлуе в Украйна, съобщи Франс прес.

Зеленски сподели по видеоконферентна връзка пред японските парламентаристи, че е удовлетворен, че Япония е „ първата азиатска страна, оказала напън “ върху Русия. Този път Токио се отклони от нормалната си нерешителност като доста бързо се причисли към наказателните ограничения на Запада против Москва, означи Агенция Франс Прес. 

" Моля ви да продължавате да налагате наказания ", сподели Зеленски. " Нито Обединените народи, нито Съветът за сигурност работят. Необходими са промени ", съобщи украинският водач.

" Нуждаем се от инструмент за превантивно гарантиране на международната сигурност. Съществуващите интернационалните организации не работят за тази цел. Затова би трябвало да създадем нов инструмент, който в действителност да може да стопира нашествията ", акцентира Зеленски.

" Никой няма да се усеща сигурен, до момента в който тази война не завърши и мирът не се върне ", продължи Зеленски и добави: „ Нека поставим изпитание, тъй че Русия да желае мир и да се стреми към него. Забрани за търговия с Русия би трябвало да бъдат въвеждани, с цел да бъде спряно цунамито на нашествието против Украйна “.

В речта пред японските парламентаристи Зеленски направи връзка с злополука в АЕЦ " Фукушима " през 2011 година и акцентира заплахите, пред които е изправена страната му поради съветските офанзиви против нуклеарните централи и обекта в Чернобил. Без да показва доказателства, Зеленски съобщи, че съветските сили приготвят нови офанзиви в неразрешената зона към Чернобилската атомна електростанция, върху която откриха надзор предишния месец. Зеленски не даде никакви елементи по отношение на хипотетичните планувани от Русия офанзиви, отбелязва Ройтерс.

Зеленски напомни, че в централата има съоръжения за отнасяне на нуклеарни материали и добави, че Русия е трансформирала този обект във военна зона, добавя Франс прес.
Той също по този начин повтори изказванията на Вашингтон, съгласно които, Русия може да се приготвя да употребява химически оръжия, без обаче да показва точни доказателства в тази тенденция.

" Получавам информации, съгласно които Русия приготвя офанзиви благодарение на химически оръжия, като газ зарин, тъкмо както в Сирия ", съобщи Зеленски пред депутатите в Токио, който беше сцена на офанзива точно с газ зарин през 1995 година, осъществена от членове на сектата " Аум ".

" Светът е заплашен от доста нови рецесии. Предизвикателствата в екологията и продоволствената сфера са невиждани ", сподели още Зеленски. 
Украинският президент изиска Япония да ускори санкционния напън върху Русия, като вкара комерсиално ембарго за съветски артикули.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР