Украинският президент Володимир Зеленски призова членовете на НАТО да гарантират

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова членовете на НАТО да гарантират
Коментари Харесай

Зеленски зове НАТО за защита на ядрените централи от руски саботаж

Украинският президент Володимир Зеленски прикани членовете на НАТО да подсигуряват отбраната на украинските атомни електроцентрали от съветски бойкот, оповестява " Ройтерс ".

Апелът му идва ден, откакто следената от съветските сили Запорожка АЕЦ

" Всички наши страни имат интерес да няма рискови произшествия в нашите нуклеарни уреди ", акцентира Зеленски във видеообръщение към Парламентарната асамблея на НАТО в Мадрид.

Всички ние се нуждаем от обезпечена отбрана от съветски бойкот в нуклеарните уреди , настоя той.
 Русия лимитира достъпа на МААЕ до АЕЦ Запорожие
Русия лимитира достъпа на МААЕ до АЕЦ Запорожие

Служителите на МААЕ ще работят единствено в границите на мандата им

Запорожката АЕЦ в Южна Украйна беше обстрелвана в събота и неделя, което ускори безпокойството за евентуална сериозна повреда на едвам 500 км от Чернобил - мястото на най-тежката нуклеарна злополука в света, станала през 1986 година

Русия и Украйна взаимно се упрекват за офанзивите против централата , която се намира на територия, следена от Русия, покрай фронтовата линия.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) предизвести, че сходни офанзиви крият риск от огромна злополука.

По-рано през днешния ден Москва също посочи, че обстрелът на АЕЦ-а може да провокира сериозна нуклеарна повреда и още веднъж упрекна украинските сили.
 МААЕ изиска Москва да изтегли съветските военни от АЕЦ Запорожие
МААЕ изиска Москва да изтегли съветските военни от АЕЦ Запорожие

Русия и Китай гласоподаваха срещу, седем страни се въздържаха

Зеленски настоя и за нови наказания на Европейски Съюз против Москва поради нейната " политика на геноцид " , до момента в който съветските сили бомбардират жизненоважна гражданска инфраструктура.

Русия отхвърля съзнателно да нападна цивилни в Украйна, само че признава, че организира акция от въздушни удари против енергийната и друга инфраструктура в страната.

На 18 ноември в която се изисква Москва да изтегли военните си и другия личен състав от АЕЦ " Запорожие " и да приключи всевъзможни действия в украински нуклеарни уреди. Предложението бе подкрепено от болшинството в Съвета, който включва представители на 35 страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР