Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Европейския парламент да

...
Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Европейския парламент да
Коментари Харесай

Зеленски приветства резолюцията на ЕП за Русия, нови руски удари в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Европейския парламент да разгласи Русия за страна, спонсор на тероризма, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

" Русия би трябвало да бъде изолирана на всички равнища и да бъде подведена под отговорност, с цел да се постави завършек на от дълго време провежданата от нея политика на тероризъм в Украйна и по целия свят ", написа той в " Туитър ".

Предупредителни сирении и гърмежи прозвучаха в Украйна директно след решението на Европарламента.

По информация на организация УНИАН съветската авиация е изстреляла десетки ракети по доста градове, най-много в южната и югоизточна част на страната.

Експлозии са се чули и в Киев, съобщи Агенция Франс Прес. Кметът на града Виталий Кличко разгласи, че е наранена инфраструктура в столицата, само че без детайлности за характера на удара и задачата му.

" Поразено е едно от инфраструктурни уреди на столицата ", написа кметът в своя канал в Telegram, отбелязвайки, че минути по-късно в столицата са избухнали още няколко детонации.

" Спасителни служби и медици са на място ", сподели Кличко. Обявена е паника за въздушна офанзива в Киев, като в района работи Противовъздушна отбрана.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР