Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в САЩ. Това потвърди самият

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в САЩ. Това потвърди самият
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в САЩ в опит да осигури по-голяма военна подкрепа за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в Съединени американски щати. Това удостовери самият той в канала си в Телеграм.

Това е първото пътешестване на Зеленски отвън Украйна от началото на войната. Междувременно от Вашингтон оповестиха, че ще дават военна помощ на Украйна в размер на 1 милиард и 850 милиона $. Част от нея е и системата за противовъздушна защита " Пейтриът ".

Американски формален представител удостовери, че аероплан на военновъздушните сили на Съединени американски щати с украинския водач на борда е кацнал във военновъздушната база " Андрюз " покрай Вашингтон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малко преди да дойде, Зеленски написа в " Туитър ", че визитата, първото му в чужбина след началото на войната през февруари, ще укрепи устойчивостта и отбранителните качества на Украйна и ще даде опция да бъде разисквано съдействието със Съединените щати.

Полският ефирен канал Те Фау Ен 24 заяви, че на път за Вашингтон Зеленски рано тази заран е прекосил границата с Полша. Телевизията сподели фрагменти по какъв начин Зеленски идва на гара и е ескортиран до конвой от коли. Те Фау Ен 24 заяви, че фрагментите, отчасти замъглени от съображения за сигурност, са направени в Пшемисъл, полския град на границата с Украйна, през който минаха доста бягащи от войната украински бежанци. Американските публични представители, базирайки се на съображения за сигурност, не загатнаха нищо за маршрута на Зеленски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР