Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Ню Йорк за годишната

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Ню Йорк за годишната
Коментари Харесай

Зеленски е в Ню Йорк, руските удари в Украйна продължават

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в Ню Йорк за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Междувременно Русия и тази нощ нападна украински градове с безпилотни летателни апарати, оповестиха украинските Военновъздушни сили. Въздушна паника беше оповестена в част от централна и цялата източна Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски ще приказва на форума в Ню Йорк, като в програмата му са планувани редица двустранни срещи. Част от диалозите би трябвало да бъдат с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и с бразилския му сътрудник Лула да Силва. Зеленски би трябвало да се срещне и с американския президент Джо Байдън, военното управление на Съединиените щати, както и с водачите на двете камари на Конгреса. Първата спирка на украинския президент, незабавно след идването му, беше болница, в която се лекуват ранени украински бойци, оповестява БНР.

Военновъздушните сили на Украйна обявиха, че тази нощ са засекли изстрелване на дронове в южно и западно направление. Русия е атакувала центъра на Харков с ракети, заяви кметът на втория по величина украински град Игор Терехов в " Телеграм ". Нанесени са вреди в локална промишлена зона. Още няколко канала в приложението оповестиха за детонации в града. Появиха се информации за гърмежи и в Одеса и Херсон, както и в Краматорск и Славянск в Донецка област и Лвов на запад, където локалните управляващи предизвестиха хората да останат в убежищата, защото се чакат нови набези.

В същото време съветската противовъздушна защита е свалила три „ въздушни цели “ над южната област Белгород, заяви регионалният шеф Вячеслав Гладков. По първични данни, има повреди по електропроводите, само че няма потърпевши.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР