Украинският президент Володимир Зеленски предупреди Москва, че ще последва мощен

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди Москва, че ще последва мощен
Коментари Харесай

Украйна ще даде „мощен отговор“ на всяко руско нападение в Деня на независимостта

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести Москва, че ще последва мощен отговор, в случай че съветските сили извършат набези на утрешния народен празник - Деня на независимостта - или дните към него, съобщи Ройтерс.

Помолен да разяснява на конференция с пристигналия в Киев полски президент Анджей Дуда опцията за съветски ракетен удар против украинската столица на празника, Зеленски сподели, че опасността от набези е ежедневна и че украинското разузнаване работи по въпроса с партньорските служби.

" Русия прави това непрекъснато. Дали могат да усилят броя на тези набези? Да, могат. Могат да го създадат през днешния ден или на 24-ти ", сподели украинският президент. " Какво ще направи Украйна, в случай че ударят Киев? Каквото и до момента. Защото за мен като президент и за всеки украинец няма значение дали става въпрос за Киев, Чернигов или Донбас, всичко това е едно и също. Или за Харков и Запорожие . Там живеят украинци. "

По думите му отговорът ще бъде същият, както в случай че Русия нападне всеки различен украински град. 

" Ако ни ударят, ще получат отговор, масиран отговор ", сподели Зеленски. " И желая да кажа, че с всеки минал ден този отговор ще се ускорява, ще става все по-мощен и мощен ", добави той.

Зеленски неотдавна предизвести, че Русия, която нахлу в Украйна 24 февруари , може да опита " нещо изключително грозно " в навечерието на утрешния Ден на независимостта , на който Украйна отбелязва годишнината, откогато става самостоятелна след разпадането на Съветския съюз.

Също през днешния ден Зеленски откри интернационална конференция за Крим с думите, че Киев ще си върне контрола над анексирания от Русия полуостров.

" За да надделеем над терора, е нужно да реализираме победа в борбата против съветската експанзия. Необходимо е да освободим Крим. Това ще бъде възобновяване на интернационалния ред и правда ", сподели той на срещата на върха, известна като Кримска платформа.

Самият Дуда прикани на форума международните водачи д а не си затварят очите за съветската експанзия. " Крим беше, остава и ще бъде част от Украйна, по този начин както Гданск е част от Полша, Ница - от Франция, Кьолн - от Германия, а Ротердам - от Нидерландия ", сподели полският президент, представен от Ройтерс. Той посочи, че не може да има нормализиране на връзките с Русия, " до момента в който тя атакува и окупира територии, които са законно приети за част от Украйна ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР