Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че Русия планира нови удари

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че Русия планира нови удари
Коментари Харесай

Зеленски предупреждава за нови руски удари по енергийната инфраструктура

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия " възнамерява нови удари " по енергийната мрежа на страната. Това стана във вечерното му видеообръщение в неделя. Той прикани ураинците да се приготвят да устоят на още по-голям дефицит на електрическа енергия на фона на падащите температури.

От началото на октомври съветската войска целеустремено обстрелва украински енергийни уреди, като през ноември управляващите в Киев оповестиха, че офанзивите са засегнали близо половината територия на страната.

" Разбираме, че терористите възнамеряват нови удари. Знаем това сигурно ", сподели Зеленски. " И до момента в който разполагат с ракети, те, за жалост, няма да се успокоят ", добави той.

В Киев , където падна сняг и температурите се намалиха, хората не престават да се борят с спиранията в електроснабдяването и централното отопление, породени от съветски въздушни удари.

Градските управляващи оповестиха, че работата по възобновяване на електроснабдяването, водоснабдяването и отоплението, развалени от вълните от съветски удари, е съвсем завършила, само че предизвестиха, че високите равнища на ползване значат, че в някои случаи се постанова спиране на електроснабдяването.

По-рано през уикенда Зеленски подлага на критика кмета на Киев Виталий Кличко , че той не е направил задоволително, с цел да помогне на обсадените поданици. Кличко отхвърли, като сподели, че рецензията е неуместна на фона на военната акция на Русия.

На юг огромна част от Херсон , който неотдавна беше отвоюван от украинските сили от съветските окупатори, остана без електрическо зареждане, до момента в който управляващите работят за възобновяване на работата на мрежата. Официални лица оповестиха, че единствено към 5 % от популацията е било включено още веднъж и получава електричество.

Британското министерство на защитата заяви в ежедневната си информация за разузнаването в понеделмник, че Херсон продължава да е подложен на всекидневен обстрел от съветската артилерия.

" Градът е уязвим, тъй като остава в обсега на множеството съветски артилерийски системи, които в този момент стрелят от източния бряг на река Днепър, от тила на новоукрепените отбранителни линии ", съобщи английското разузнаване.

В понеделник Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че украинските сили водят тежки сражения на изток и отблъскват талази от офанзиви в Донецк , в това число основните цели Бахмут и Авдиевка , и няколко села в Никополския регион на централната Днепропетровска област . Отблъснатите съветски офанзиви в Донецк са 10 по информация на Генералния щаб.

Генералният щаб упрекна съветските войски, че обстрелват цивилни региони, а по-късно се пробват да трансферират отговорността върху украинските военни.

По думите на украинския боен анализатор Олег Жданов съветските сили са подхванали няколко несполучливи офанзиви против град Соледар , покрай Бахмут, и са понесли тежки загуби в обособен опит за нахлуване към Авдиевка. Твърдението не може да бъде доказано от самостоятелни източници.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР