Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Херсон и говори пред

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Херсон и говори пред
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пристигна в деокупирания Херсон

Украинският президент Володимир Зеленски посети през днешния ден Херсон и приказва пред намиращи се там бойци, броени дни откакто съветските сили се изтеглиха от южния украински град, заяви УНИАН като се базира на Ройтерс.
 
" Продължаваме напред ", сподели Зеленски на бойците, строени на централния площад на Херсон. " Готови сме за мир, мир за цялата ни страна ", посочи украинският водач. 
 
 Украински военни Украински военни Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Зеленски изрази благодарността си към НАТО и към останалите съдружници на Украйна за помощта, която оказват в спора с Русия. Той акцентира, че доставката от Съединени американски щати на реактивните системи за залпов огън HIMARS е имала голямо значение за Киев.
 
На площада в Херсон се събраха и цивилни, измежду които имаше родители с деца. Част от тях развяваха украински флагове, а други се бяха загърнали с националните знамена.
 
 Жители на Херсон приветстват своя президент Жители на Херсон приветстват своя президент Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
" Истински благополучен съм, можете да видите по реакцията на хората, че не става дума за нещо режисирано ", сподели още Зеленски. 
 
 Володимир Зеленски Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
В отговор на въпрос накъде може да продължат настъплението си украинските бойци, Зеленски отвърна: " Не към Москва... Не ни интересуват териториите на друга страна ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР