Украинският президент Володимир Зеленски поиска всички членове на финансовата комисия

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска всички членове на финансовата комисия
Коментари Харесай

В Украйна: Да минат детектор на лъжата!

Украинският президент Володимир Зеленски изиска всички членове на финансовата комисия в Радата да преминат детектор на лъжата по отношение на съмнение за присъединяване им в корупционен скандал, заяви ТАСС.

Има подозрение, че депутати са взимали подкупи от по 30 хиляди $ всеки, с цел да гласоподават срещу антикорупционни закони. Украинската спецпрокуратура заведе дело по случай с 11 депутати от Радата от партията на президента „ Слуги на народа”, забъркани в корупционен скандал. Има информации, че са взимали огромни суми пари, с цел да гласоподават срещу законопроект за очистване на корупционни схеми при оценка на недвижима собственост.

Ако се потвърди виновността им, те могат да получат от 8 до 12 години отнемане от права да заемат избрана служба, както и да им се конфискува имуществото, съобщи Би Ти Ви. Зеленски написа във Facebook, че желае всички депутати от финансовата комисия да преминат тест на полиграф и в случай че се потвърди и дребна възможност да са взимали рушвет, с тях да се заемат антикорупционните органи. Част от членовете се съгласиха да премината през детектор на лъжата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР