Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, с който влиза в

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, с който влиза в
Коментари Харесай

Зеленски подписа указ, с който забранява каквито и да било преговори с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, с който влиза в действие решението на Съвета за национална сигурност и защита, съгласно което Киев никога няма да договаря с сегашния съветски президент Владимир Путин, заяви организация УНИАН.

Решението бе взето на 30 септември, откакто Кремъл разгласи присъединението на четири украински района - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, в състава на Руската федерация.

Съответният документ е оповестен на уеб страницата на украинския президент. Той е с №679/2022 и касае решението на Съвета за национална сигурност и защита, озаглавен " Относно дейностите на Украйна в отговор на опита на Руската федерация да анексира територии на нашата страна, за застраховане сигурността на евроатлантическото пространство, на Украйна и възобновяване на нейната териториална целокупност ".

В първата си точка решението на Съвета установи " невъзможността за осъществяване на договаряния с президента на Руската федерация В. Путин ".

На 30 септември Владимир Путин разгласи анексирането на части от 4 украински области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, в които под дулата на автоматите Русия организира псевдореферендуми за присъединение към РФ, напомня УНИАН.

Тези референдуми не бяха приети от Украйна, Съединени американски щати и страните-членки на Европейския съюз.

На 30 септември също по този начин Путин предложи на Украйна договаряния.

В същия този ден се организира съвещание на Съвета за национална сигурност и защита в Киев. След съвещанието президентът Володимир Зеленски разгласи, че не могат да се водят договаряния с Путин и че Киев ще води разговор със идващ съветски президент.

Също на 30 септември украинският президент подписа заявление за приемането на Украйна в НАТО по ускорена процедура.

По-специално Зеленски сподели, че са взети следните решения:

„ Първо, единствено пътят на подсилване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата ни територия връща мира. Ние ще вървим по този път “, акцентира Зеленски.

" Второ, Украйна беше и остава водач в преговорните старания. Нашата страна постоянно е предложила на Русия да се спогодят за взаимно битие на равни начала и остава водач в преговорните старания. Нашата страна постоянно е предложила на Русия да се съгласи за взаимно битие при равни, почтени, почтени и обективни условия. Очевидно е, че това е невероятно с този съветски президент ", сподели Зеленски.

По думите на украинския водач, съветският президент Владимир Путин „ не знае какво е достолепие и почтеност “.

„ Затова ние сме подготвени за разговор с Русия към този момент с различен съветски президент “, акцентира Зеленски в изказването си от петък.

 

Украинските сили пробиха съветската защита в южната част на страната и разшириха бързата атака на изток, завладявайки територии в анексираните от Русия райони.

Путин, който тази седмица навършва 70 години, е отпред на политическия пейзаж в страната повече от две десетилетия. Според направените от самия него конституционни промени той може да се кандидатира още два пъти за президентския пост и по този метод да остане на власт до 2036 година, напомня още Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР