Украинският президент Володимир Зеленски подчерта нуждата от единство сред демократичните

...
Украинският президент Володимир Зеленски подчерта нуждата от единство сред демократичните
Коментари Харесай

Зеленски призова страните членки на НАТО към единство

Украинският президент Володимир Зеленски акцентира потребността от единение измежду демократичните страни членки на НАТО против съветската инвазия, съобщи ДПА.

" Призовавам ви да извършите всичко належащо нашата общественост в никакъв случай да не отслабва ", съобщи той във видеообръщение пред Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в Мадрид. В обръщението си Зеленски още веднъж е удостоверил желанието на Украйна да стане член на Европейския съюз и НАТО.

" Последиците от съветските офанзиви по цивилните в Украйна са толкоз тежки, че Русия би трябвало да бъде оповестена за " терористична страна " от всички парламенти на страните членки ", сподели още Зеленски.

Основаната през 1955 година Парламентарна асамблея не е публична конструкция на Алианса, а без значение обединяване на парламентите на страните членки и асоциираните страни.

Володимир Зеленски прикани също страните от НАТО да подсигуряват отбраната на украинските нуклеарни централи от съветски саботажи. Призивът пристигна ден, откакто Запорожката АЕЦ беше подложена тежък обстрел, заяви Ройтерс. " Нашите нации имат интерес да няма рискови обстановки към нуклеарните ни уреди ", съобщи той.

По-рано през днешния ден Русия упрекна Украйна за обстрела по Запорожката АЕЦ и предизвести, че сходни дейности могат да доведат до сериозен нуклеарен случай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР